Over Casa Colombaia

CASA COLOMBAIA, kennel voor Duitse Herders vond zijn oorsprong in 1992. Wally Duifhuizen-Groothelm is eigenaar en fokker van de kennel.

Hoe het begon

De eerste honden waarmee ik de hondensport leerde kennen, waren Kandor, Alex en Myra. Ik moest alles nog leren en deed dit met veel plezier en enthousiasme. Na een aantal jaren hadden alle drie de honden IPO3 en VH3. Daarna behaalden zij nog mooie resultaten bij diverse wedstrijden en clubkampioenschappen. Zowel binnen als buiten de sport waren het fijne honden. In 1992 kreeg Myra haar eerste nest van Casa Colombaia. Zij is de stammoeder van de kennel. Hierna heeft zij nog twee keer een nest gehad. Al haar nakomelingen waren heel onbevangen, sociaal, temperamentvol en fijne sporthonden.

April, een van de dochters van Myra uit het eerste nest, heeft zelf twee nesten gehad. Ook deze nakomelingen beschikten over dezelfde goede eigenschappen. Het leuke is, dat hier een aantal jaren een complete generatie heeft gelopen: oma Myra, dochter April en kleindochter Daisy. Zodra de honden op leeftijd waren, heb ik een reu genaamd Amigo overgenomen. Met hem heb ik nog een jaar lang wedstrijden gedaan. Alle honden zijn rustig afgetraind en hebben genoten van een heerlijke oude dag.


Werkwijze

Als fokker ben ik op zoek naar, mijns inziens, het meest ideale beeld van een Duitse Herder. De honden, die worden ingezet voor het fokken, moeten aan diverse eisen op het gebied van rasstandaard, gezondheid en karakter voldoen. Goede bloedlijnen en goede heupen zijn absoluut een must, net als sociaal en vriendelijk zijn. Ik word in mijn zoektocht naar een geschikte reu geholpen door een deskundige op dit gebied. Wij kijken daarbij ook naar eventuele verervingen.

Doelstellingen

De honden moeten geschikt zijn als:

  • speurhond
  • waakhond
  • sporthond
  • reddingshond
  • huishond
  • en niet te vergeten als trouwe kameraad, waar je op kunt bouwen.